2010-07-05 13:34:55• hírek • MTI/www.3szek.ro

Bukós érettségi

Az utóbbi évek leggyengébb eredményét érték el a Kovászna megyei végzősök az idei érettségin: az előzetes eredmények szerint a tanulók több mint negyede megbukott, két iskolában pedig minden diák.

A romániai Kovászna megyében az érettségin való átjutási átlag 72,12 százalék. Gyengének számító eredmény, ami ennél is kisebb lenne néhány nagyon jó iskola diákjainak teljesítménye nélkül.

Kézdivásárhelyen a Nagy Mózes Gimnázium 99,24 százalékos átjutási átlagot produkált. Ez a legjobb eredmény a megyében. A szintén a székelyföldi városban működő Bod Péter Líceum és a Református Kollégium, valamint a kovásznai Kőrösi Csoma Sándor Líceum diákjai is a Nagy Mózes Gimnáziumhoz hasonló eredményt értek el.    
A megyében a leggyengébben a sepsiszentgyörgyi Puskás Tivadar és a Gámán János Szakközépiskolában érték el a végzősök. A két iskolában egyetlen diáknak sem sikerült az érettségije.

Sepsiszentgyörgyön néhány másik iskolában is gyenge eredmények születtek. A végzősök egyharmada fejezte be eredményesen az érettségi vizsgát a Kós Károly és a Constantin Brancusi Szakközépiskolában.
A fellebbezések elbírálása után az érettségi végső eredményeit csütörtökön hirdetik ki Kovászna megyében.


Nagy Mózes Gimnázium - jó volt az átjutási átlag
Nagy Mózes Gimnázium - jó volt az átjutási átlag


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: